Cum pot identifica uleiul potrivit pentru masina mea?

Primul pas este verificarea cartii tehnice sau de service a masinii dvs. In caz ca nu mai sunteti in posesia acestor documente, contactati un service auto (puteti apela si la noi, avem o baza de date cu toate datele tehnice a 99% din marcile si modelele auto existente in prezent!). Uleiul este clasificat pe vascozitate si standarde de aplicare.

Vascozitatea este reprezentata de indicativul numeric tip: 5 W 40 (acestea difera in functie de vascozitate). Vascozitatea uleiului va fi discutata intr-un topic separat.

Standardele de aplicare se gasesc notate de obicei pe spatele bidonului si se refera la standardele impuse de diversi producatori: spre exemplu, standardul impus de VW/Audi pentru motoarele diesel cu pompa diuza este 505.01. Aceste standarde sunt foarte importante! Faceti tot posibilul ca uleiul folosit sa respecte standardul impus de producatorul auto al masinii dvs.! La motoarele moderne folosirea unui ulei ce nu respecta normele producatorului poate insemna in cele mai multe cazuri reparatii extrem de costisitoare (la injectoare, filtru de particule etc.).

Cel mai simplu mod de a retine tipul de ulei recomandat pentru motorul dvs. este sa aveti intotdeauna un litru de ulei in portbagaj (pentru completare si pentru a sti ce tip de ulei trebuie sa folositi).

Contact rapid: www.indeo-auto.ro / office@indeo-auto.ro / 0758.117.866 sau lasati-ne un mesaj in caseta de Comentarii.

Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: