Ce este filtrul de aer si care este rolul sau?

Filtrul de aer a existat ca piesa componenta a unui motor inca de la inceputurile automobilului. Rolul sau este pe cat de simplu pe atat de important: filtreaza aerul ce intra in camera de ardere a motorului. Fiind o piesa extrem de banala – o bucata de carton – multi soferi nu ii dau deloc importanta si schimba filtrul de aer decat in situatii in care motorul incepe sa dea semne fizice ca ceva nu e in regula. Ce este filtrul de aer?

Dar sa luam problemele pe rand! Mai intai, haideti sa vedem ce rol are filtrul de aer, urmand ca in articolele urmatoare sa vorbim despre „Cat de des trebuie sa schimb filtrul de aer?” si „Ce se intampla daca nu schimb filtrul de aer?

Cum spuneam mai sus, acest element filtrant asigura admisia unui aer curat in motor, mai anume in camera de ardere, unde in contact cu combustibilul produce o ardere optima si un mers corect al motorului.

Majoritatea filtrelor de aer sunt confectionate dintr-un material de tip carton sau hartie, dar un carton special. Acest tip de material permite aerului sa treaca prin el, dar nu si particulelor mai mari de cativa microni: astfel motorului ii este asigurata portia de aer curat.

Contact rapid: www.indeo-auto.ro / office@indeo-auto.ro / 0758.117.866 sau lasati-ne un mesaj in caseta de Comentarii.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: